Menu
RSS

610x90 La Vila

banner ILCD 4

El Pessebre de Sorra de la Pineda serà aquest Nadal un 30% més gran

El Pessebre de Sorra de la Pineda serà aquest Nadal un 30% més gran

El Pessebre de Sorra de la Pineda arriba enguany a la 17a edició i ho fa recuperant l'equip d'artistes que el va aixecar durant els primers 15 anys, capitanejats per l'arquitecta Núria Vallverdú. Des d'aquest dilluns, dos escultors catalans, un belga, una holandesa, un italià, un danès i un francès donen forma a aquesta tradicional construcció efímera amb 280 metres cúbics de sorra, al voltant d'unes 400 tones, el que representa un 30% més que en anys anteriors. 


Els treballs previs de compactació de la sorra, que compten amb la col·laboració de la Brigada Municipal, ja estan enllestits i els artistes estaran esculpint els pròxims dies la seva creació. Cal recordar que la sorra que fan servir es guarda i reaprofita any rere any. L'obra completa quedarà enllestida aquest dissabte a la tarda i es podrà visitar fins al 8 de gener a un extrem del Parc del Pinar de Perruquet.

Els treballs inicials consisteixen a fer encofrats de fusta, omplir-los de sorra i aigua i compactar-los amb un martell neumàtic. Es van omplint en forma de piràmide i, un cop es treuen les fustes, s'aconsegueixen blocs durs que es poden esculpir amb eines metàl·liques. El més important, com assenyala la directora del pessebre, és "que la sorra no perdi la humitat interior per mantenir els grans de sorra compactes".

A excepció del de l'any passat, la Núria Vallverdú ha dirigit tots els pessebres de sorra de la Pineda des de l'any 2000. En aquest temps, assegura, "ha anat guanyant prestigi i ja es coneix a nivell internacional. Els escultors sempre volen venir. És un referent en els esdeveniments de sorra i, de fet, és dels més antics".

Com sempre, la temàtica del pessebre s'allunyarà de la imatge tradicional i, de moment, ja es comencen a intuir alguns detalls que evoquen l'univers musical. "Hi haurà sorpreses i tindrem un pessebre mai vist en el món", ha promès la directora.

Com a novetat, el Patronat de Turisme de Vila-seca-La Pineda ha programat un seguit d'actes per dinamitzar l'entorn del pessebre amb actuacions de quatre corals del territori i tallers infantils de manualitats nadalenques, a més de la instal·lació d'un photocall. En concret, hi haurà Cantada de Nadales els diumenges 4, 11 i 18 de desembre, d'12.30h a 13.30h, amb la Coral Nova Unió de Vila-seca, la Coral Les Veus del Casal de la Gent Gran de Cambrils, la Coral de Jubilats de La Pineda i la Coral Cantavila de Vilanova d’Escornalbou. Els tallers infantils es celebraran els dies 10, 17, 28, 29 i 30 de desembre en horari d'11.30 a 13 hores.

La construcció del conjunt escultòric va sortir a concurs públic el passat mes d'octubre i s'ha adjudicat per un període de dos anys més un opcional. Compta amb un pressupost d'uns 20.500 euros per a cada edició.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web