Menu
RSS

banner ILCD 4

Vila-seca farà un memorial a les víctimes de les bombes de 1938

La proposta de Decidim és instal·lar una placa amb el nom de les víctimes a l’entorn del carrer de Sant Antoni. La proposta de Decidim és instal·lar una placa amb el nom de les víctimes a l’entorn del carrer de Sant Antoni.

L’Ajuntament de Vila-seca va aprovar en la darrera sessió plenària del mes d’abril crear un memorial, en forma de placa, amb el nom de les 13 víctimes mortals que les bombes del bàndol feixista van ocasionar al municipi l’any 1938. Es tracta d’una proposta que va presentar el grup municipal de Decidim Vila-seca a la qual van donar llum verda tots els regidors.

Aquest episodi negre de la història de Vila-seca va succeir a les acaballes de la Guerra Civil. Concretament, la nit del 28 de desembre de 1938, dues bombes llençades per les avions franquistes van caure i van destrossar diversos habitatges al carrer de Sant Antoni, causant la mort de deu persones. El balanç de víctimes per les bombes registrat a Vila-seca, però, és de 13, a causa d’altres atacs similars dins del terme. “Víctimes amb nom i cognom i una història al darrere que no mereixen quedar soterrades en l’oblit”, apunta el document aprovat.

“Els actes de memòria històrica han de servir per dignificar les víctimes i per recordar el passat per tal de guarir les ferides i evitar que es tornin a repetir”, va defensar el regidor de Decidim Vila-seca Robert Rodríguez. “El mínim que es deu a aquestes víctimes és un recordatori públic que en guardi la memòria i doni a conèixer la seva història”, va afegir. 

Així doncs, Decidim Vila-seca va proposar que es recordés els seus noms amb la instal·lació d’una placa o algun altre element recordatori en l’indret afectat pels bombardejos. És a dir, al mateix carrer de Sant Antoni o en algun lloc proper, com el solar conegut com a Ca Córdoba.

La proposta es va aprovar amb el vot favorable de tots els regidors del ple (el del PP no era present).

3,3 MEUR de romanent

Un altre dels punts que es van aprovar en el ple del mes d’abril va ser la modificació del pressupost municipal, amb el vot favorable de CiU i Ciutadans. Aquesta modificació incorpora el romanent positiu generat amb la liquidació del pressupost de 2016. En concret, es tracta de 3,3 milions, que el govern destinarà a inversions sostenibles, tal i com fixa la llei. Dins d’aquests diners, a més, es troben els 300.000 euros que han de permetre portar a terme els projectes guanyadors del procés de pressupost participatiu.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Guia de comerços i empreses locals

Blog

DYGICOM Diseño web