Menu
RSS

La Teatr’Era actuarà a Vila-seca per donar recursos sanitaris a Guatemala

Els escolars de San Miguel Acatán van oferir una càlida benvinguda al Dr. Miquel Maria Biarnés, en un dels seus viatges. Els escolars de San Miguel Acatán van oferir una càlida benvinguda al Dr. Miquel Maria Biarnés, en un dels seus viatges.

La Companyia La Teatr’Era, sota la direcció de Jordi Mateu, oferirà el proper diumenge, dia 25 de març, a les 19 h, a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, la representació de 'El florido pensil', una obra de teatre que recrea el sistema educatiu de la postguerra espanyola. 

L’actuació té una finalitat noble, filàntropa i solidària, ja que la recaptació de les entrades, que es poden comprar a 10€, es destinarà al projecte sociosanitari de San Miguel Acatán, un municipi del departament de Huehuetenango, de la regió nord-occidental de la República de Guatemala. 

El projecte és dirigit pel Comitè de Solidaritat Óscar Romero, amb el Doctor Miquel Maria Biarnés, metge de família i director del CAP Llevant de Tarragona i del CAP de Vila-seca, al capdavant.

Serà la 47a posada en escena d’aquesta obra còmica, que organitza l’esmentat comitè i que patrocina l’Auditori Josep Carreras, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, la Coordinadora d’ONG de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. 

Miquel Maria Biarnés ha explicat a La Vila que “fa molts anys que el Comitè Óscar Romero de solidaritat treballa per Amèrica Central, i en fa tres que va posar en marxa el projecte sanitari. Una de les finalitats és la formació de les dones indígenes, que atorga beques per estudis universitaris. Un cop acabada aquesta formació per part de les estudiants, elles han de compensar la comunitat d’alguna forma retornant-li els beneficis obtinguts”. 

Miquel Maria Biarnés, que destaca la generositat de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, se sent molt orgullós de la tasca solidària que es duu a terme a San Miguel Acatán a nivell sanitari, on, de moment, s’han invertit més de 20 mil euros en la creació d’una infraestructura que dóna cobertura mèdica i farmacèutica a unes 40 mil persones d’origen indígena i maia. 

Cal dir que els habitants d’aquesta zona viuen en condicions molt precàries. “La realitat sanitària era molt pobre, retardada i injusta”, relata Biarnés. Per això, “vam fer una proposta de començar a ajudar-los des d’aquí (Tarragona) posant en marxa un dispensari mèdic”. 

Els pacients amb baixos recursos econòmics poden visitar-se abonant una quantitat molt minsa, d’uns 2 euros, i tenen diversos serveis mèdics coberts, des d’extraccions dentràries, fins a visites ginecològiques, pediàtriques i petites intervencions, explica Biarnés. 

Les visites es duen a terme en una clínica que cada cop compta amb més equipaments, i amb el suport incondicional de l’Organització Óscar Romero de Tarragona, amb el suport especial del Pare Francisco Xammar, jesuïta, i del propi doctor Miquel Maria Biarnés, que viatja tot sovint a Guatemala sol o bé acompanyat de metges voluntaris de la província de Tarragona. 

D’altra banda, Josefina Monné, manager de La Teatr’Era, ha explicat que “els objectius de fer teatre son passar-ho bé i poder ajudar la gent del tercer món que té pocs recursos per obtenir tractaments mèdics i medicines”. 

Monné està esperançada en omplir l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. Aquesta obra la duran a l’escenari un total de 17 persones, que donaran el millor de sí mateixes al llarg de l’hora i mitja que durarà l’escenificació. No hi haurà cap entreacte o mitja part. 

El Grup La Teatr’Era és un grup de teatre amateur sense ànim de lucre. Els integrants Formem part de l’Associació de la Gent Gran l’Era de Castellvell del Camp.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web