Menu
RSS

unnamed

Aquest dissabte se celebra la primera jornada Vila-seca Vilaflorida

Aquest dissabte se celebra la primera jornada Vila-seca Vilaflorida

Amb quatre flors d’honor, Vila-seca és uns dels onze municipis de Catalunya que compta amb la màxima distinció per part del jurat del moviment Viles Florides, que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que engloba 113 localitats d’arreu de Catalunya.

Vila-seca és la única de la província de Tarragona amb el màxim reconeixement, el que la converteix, en paraules de l’alcalde, Josep Poblet, “en el referent de les viles florides al sud de Catalunya”.

Per tal de fer prendre consciència del poder mediambiental de Vila-seca i fomentar l’esperit participatiu de la ciutadania, l’Ajuntament ha organitzat pel proper dissabte 14 d’abril la jornada ‘Vila-seca Vilaflorida’. Es tracta d’una jornada ciutadana que es celebrarà al jardí del Castell amb activitats i tallers per a tota la família que serviran per fomentar la sostenibilitat i el compromís ciutadà al voltant dels espais verds i naturals. 

En aquest sentit, l’Ajuntament ha convocat un concurs de balcons florits obert a tota la ciutadania. El concurs tindrà quatre categories en funció de la zona (Centre Històric, Vila-seca, la Pineda i la Plana) i les inscripcions es podran fer in situ a la jornada Vilaflorida o bé a través del Facebook Vila-seca Vilaflorida. A més de premis pels millors, tots els participants rebran l’obsequi d’un lot de plantes. 

La jornada del dia 14 comptarà amb diversos ‘showgardens’ sobre disseny de balcons florits, horts urbans al balcó i consells sobre la cura de les plantes, a càrrec de ponents de primer nivell com són l’enginyer agrònom Josep Maria Vallès, autor del llibre ‘L’hort urbà, el televisiu Carles Herrera o el mestre jardiner Joan Bordas. 

També hi haurà una mostra de bonsais i un espai dedicat als comerciants de Vila-seca. La campanya engegada per l’Ajuntament per involucrar els comerços dins del moviment de Viles Florides compta ja amb un centenar d’inscrits. La jornada es tancarà amb un vermut amenitzat per la Xaranga Bandsonats.

A més, es desenvoluparan tallers per als més petits a partir de les 10.30 del matí fins a quarts de dues. Cal destacar que el popular Dani Jiménez, conegut per als infants com a presentador del programa ‘Dinàmiks’ del Super 3 a TV3, serà present a la jornada amb l’espectacle familiar ‘Què cal fer per ser científic?’. 

El públic infantil també serà protagonista a partir de la 1 del migdia, moment en el qual es lliuraran els premis del Concurs de Dibuix que va iniciar-se dies enrere a les set escoles del municipi.

En la presentació de la jornada, l’acalde, Josep Poblet, va reflexionar al voltant de les polítiques de recuperació d’espais naturals que s’han impulsat els darrers anys. Va destacar que això ajuda a millorar la qualitat de vida de la ciutadania. A més, el batlle va avançar que Vila-seca ha estat escollida com la seu de la propera gala anual de les Viles Florides de Catalunya, que tindrà lloc a principis d’octubre.

Segons la regidora de Serveis al Territori i Ensenyament, Manuela Moya, “contribuïm de manera molt significativa a que el moviment de Viles Florides s’estengui pel territori”, ja que Tarragona actualment no representa ni el 10% del total de municipis que hi prenen part. Moya va afirmar que Vila-seca té una ràtio de 47 metres quadrats de zones verdes per habitant, una xifra molt per sobre dels 10-15 que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web