Menu
RSS

Desconvoquen la vaga de neteja als hotels de PortAventura

Desconvoquen la vaga de neteja als hotels de PortAventura

El personal de pisos i bugaderia dels hotels de PortAventura ha decidit desconvocar els dos dies de vaga previstos per aquest cap de setmana. Segons ha informat la UGT, la plantilla ha ratificat aquest divendres l’acta de mediació per 70 vots a favor i un en contra.

L’acte de conciliació al Departament de Treball de Tarragona s’ha plantejat davant la sol·licitud de Claro Sol de declarar il·legal la vaga per falta de motius. Segons el sindicat, després d'exposar abastament la situació laboral s’ha aconseguit un compromís de l’empresa d’obrir una mesa de negociació, el proper 16 de maig, amb la supervisió del Departament de Treball, que ha de portar a la millora i homologació de les condicions de treball actuals abans del 18 de juny.

El conflicte es deu “a la situació de precarietat i pèrdua de drets” que, segons denuncien els treballadors, pateixen a causa de les externalitzacions als establiments hotelers. En total, hi ha unes 150 persones afectades.

La decisió de fer vaga aquest 28 i 29 d’abril es va justificar per “l’empitjorament de les condicions laborals”, derivat de la subcontractació d'activitats i les “irregularitats” de l'empresa Claro Sol per les quals el comitè d'empresa ja ha presentat 15 denúncies a la Inspecció de Treball de Tarragona. 

El conflicte va començar quan les empreses que gestionen el servei, externalitzat per PortAventura, van decidir aplicar els seus convenis d'empresa “que estan més propers en els drets que recull l'Estatut dels Treballadors que el conveni sectorial”, segons els sindicats. 

Aquesta pràctica comporta que les persones treballadores perdin tant l'antiguitat que tenien a PortAventura com la seva categoria professional, i pateixin “accentuades diferències salarials” entre les persones que realitzen el mateix treball, arribant en alguns casos a prop de 500 euros. 

A més, segons denuncien, l'externalització del servei ha suposat “un augment de càrrega de treball per les retallades de personal per al mateix volum de treball, que afecta negativament a la salut de les treballadores i treballadors”. 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web