Menu
RSS

unnamed

Seleccionen la millor proposta per a la restauració de l'antic Celler de Vila-seca

Seleccionen la millor proposta per a la restauració de l'antic Celler de Vila-seca

Nou pas endavant cap a la conversió del Celler Noucentista de Vila-seca en un nou espai cultural. L’estudi d’arquitectura Espinet/Ubach ha estat seleccionat per un comitè d’experts com a autors del millor projecte de restauració entre els cinc que van arribar a la darrera fase del concurs públic. Ara, la tramitació seguirà el seu curs i l’adjudicació definitiva es podria signar en unes setmanes. El consistori pagarà 430.000 euros per la redacció del projecte d’una inversió total que s’aproparà als 6 milions d’euros.

La proposta d’Espinet/Ubach aposta per conservar al màxim la nau principal del celler i convertir-la en un espai multidisciplinar i polivalent. Així, es respectarà l’estructura d’arcs i el sostre de bigues de fusta, a més de la coberta que ja va rehabilitar l’Ajuntament fa uns anys. El seu disseny contempla un sistema de graderies retràctils, amb capacitat per a entre 450 i 500 persones, que es podrien plegar per deixar pas a un espai totalment diàfan. 

El tret més característic, però, és la caixa escènica, que compta amb uns gran vitralls oberts a l’exterior. Això s’aconseguiria adossant un nou edifici tècnic a la nau per la façana posterior. Sota de l’escenari s’ubiquen camerinos i espais tècnics. A banda de la nau principal, la proposta guanyadora preveu dos pavellons nous, connectats amb el Celler, que es destinarien a cafeteria i espai museogràfic. A més, el projecte també incideix en la transformació del perímetre de l’edifici amb l’eliminació dels murs del voltant i l’obertura de jardins exteriors. D’aquesta manera s’aconseguiria la vinculació amb el Castell i la creació del Parc Cultural. 

Espinet/Ubach tenen una llarga trajectòria professional i, entre d’altres, són els responsables de l’edifici consistorial de Salou. Pel que fa al comitè d’experts que ha seleccionat el seu disseny, està conformat pel cap dels Serveis Territorials d’Urbanisme de la Generalitat, el director de l’Auditori de Barcelona i un representant del Col·legi d’Arquitectes.

Des de l’Ajuntament apunten que el concurs segueix en marxa i que l’adjudicació formal encara es demorarà més d’un mes. “El procés continua obert. Ells van obtenir la màxima puntuació en la comissió formada per valorar els projectes, però ara queden tots els detalls administratius”, assenyalen fonts municipals. La tramitació passarà ara per la junta de govern, l’òrgan que ha de demanar el requeriment de documentació a l’empresa guanyadora i posteriorment aprovar l’adjudicació.

Cal recordar que el projecte de restauració del Celler Noucentista de Vila-seca compta amb una subvenció de 2 milions d’euros per part dels fons europeus Feder. A més, el consistori aportarà 2 o 3 milions més per tal de fer realitat la transformació d’aquest espai en l’horitzó de 2020.  A més de la nau central que es destinarà com a recinte polivalent per a actes de caire cultural, social i festiu, la reforma inclou també la construcció d’un museu d’història local que anirà lligat al món rural.

En paral·lel a l’adjudicació del projecte de restauració, l’Ajuntament ha tret a licitació les darreres setmanes el servei d’assistència tècnica per al control i seguiment de les obres. Amb una durada de quatre anys, aquest contracte compta amb un pressupost de 148.000 euros (més IVA).

Darrera modificació elDilluns, 28 Maig 2018 13:30

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web