Logo
Imprimir aquesta pàgina

L'exalcalde Pujals declararà el 21 de juny a l'Audiència Nacional pel cas 3%

L'exresponsable econòmic i jurídic de CDC, Xavier Sànchez, ha estat el primer en anar a declarar a l'Audiència Nacional aquest dilluns. L'exresponsable econòmic i jurídic de CDC, Xavier Sànchez, ha estat el primer en anar a declarar a l'Audiència Nacional aquest dilluns.

Aquest dilluns han començat a l'Audiència Nacional les declaracions d'investigats pel 'cas 3%' de suposat finançament irregular de CDC a través d'adjudicacions d'obres i serveis públics. El magistrat José de la Mata ha citat fins a 23 investigats en aquesta causa, entre ells l'exalcalde de Vila-seca Joan Maria Pujals, que anirà a declarar el pròxim 21 de juny, a les 12 del migdia.

Pujals va ser alcalde de Vila-seca i Salou primer, i de Vila-seca després de la segregació, entre 1983 i 1993. També va ser president de la Diputació de Tarragona de 1988 a 1992. A més, als anys 90 va ocupar les conselleries de Cultura i Ensenyament a dos governs diferents de Jordi Pujol. Entre els anys 2009 i 2016 va ocupar diferents càrrecs dins d'Impulsa Grupo Ortiz SL, una de les empreses que suposadament van finançar el partit a canvi d'adjudicacions.

A les diligències prèvies de la seva investigació, el jutge De la Mata apunta que Pujals "ha estat un dels empresaris que es va concertar de manera encoberta amb alts càrrecs del partit polític CDC i altres càrrecs d'índole política, per obtenir l'adjudicació il·lícita de concursos públics a canvi del lliurament de donacions a fundacions lligades a CDC" com són Catdem i Forum Barcelona.

D'altra banda, un dia abans que Pujals declararà a l'Audiència Nacional com a investigat Antonio Cañellas Anto, president de Construcciones Deco SA. Suposadament, aquesta empresa amb seu a Barcelona va rebre l'adjudicació de la construcció de l'Escola La Canaleta, a Vila-seca, a canvi de donacions a fundacions lligades a CDC.

De la Mata interroga aquest dilluns l'exresponsable econòmic i jurídic de CDC, Francesc Xavier Sànchez Vera, la que fou cap econòmica financera de CDC, Anna Dolors Benítez Bueno i Carles del Pozo Cerdà, gerent i coordinador de l'àrea econòmica de CDC.

En els propers dies hauran de passar per l'Audiència Nacional altres càrrecs destacats com el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, l'extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Antoni Vives, l'exgerent municipal de l'empresa municipal BIMSA Constantí Serrallonga. S'investiguen un total de 24 concursos que van sortir a licitació per un total de 218 MEUR.

Aquest mediàtic cas s'ha estat investigant al jutjat d'instrucció 1 del Vendrell però a l'abril en va assumir la competència l'Audiència Nacional. 

Darrera modificació elDilluns, 11 Juny 2018 11:12

L'últim de Diari La Vila. notícies de Cambrils, Salou i Vila-seca

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.