Logo
Imprimir aquesta pàgina

Vila-seca adequarà un local del Colomí pel Ball de Diables

Vila-seca adequarà un local del Colomí pel Ball de Diables

Era una petició històrica del Ball de Diables de Vila-seca i ara finalment es farà realitat. L’Ajuntament de Vila-seca arranjarà i cedirà un local per tal que l’entitat el pugui fer servir pel seu funcionament.

El darrer plenari municipal va aprovar una inversió de 91.000 euros, arran de la darrera modificació de crèdit del pressupost de 2018, que serviran per arranjar un local del barri del Colomí. Els treballs consistiran en redistribuir l’espai amb vestidors i espai per a magatzem.

Es tracta de l’antiga seu de l’associació de veïns del barri, que es va traslladar al Centre Cívic i Cultural del Colomí quan es va posar en funcionament fa uns anys. El local, situat als baixos dels números 3-5 del carrer Sir Esteve Morell Scott, és de propietat municipal des de l’any 1989 i els últims anys només es feia servir de forma puntual per algun acte.

“Gestionar els espais municipals és complicat, però amb la nova colla petita feia que la petició del Ball de Diables agafés molt més cos i passava a ser una necessitat real. Cal adaptar aquest espai perquè es puguin canviar els diables i diablons”, explica el regidor de Cultura, Pere Segura. Tot i que serà el local dels Diables de Vila-seca, Segura puntualitza que “també el podran fer servir altres colles i entitats de forma esporàdica quan tinguin una necessitat”.

El consistori començarà ara la redacció d’un projecte de reforma, que elaboraran els serveis tècnics municipals en coordinació amb els mateixos membres del Ball de Diables. Posteriorment, s’assignarà la partida pressupostària a càrrec de la modificació de crèdit aprovada al darrer ple.

“Aquest és el primer local assignat a una única entitat, però de cara al futur caldrà repensar on ubiquem totes elles. Moltes entitats necessiten espai d’emmagatzematge, però no una oficina, i hem d’avaluar com optimitzar els recursos”, apunta el regidor. Com una opció de futur, creu que seria beneficiós comptar amb un espai per a les entitats on hi hagi zones individuals i d’altres compartides per fer les tasques de reunió i gestió de cada associació.

Foc a la Festa Major

El Ball de Diables de Vila-seca, que va estrenar fa un parell de mesos una colla infantil, tindrà un paper destacat en la Festa Major d’Estiu que ha començat aquest cap de setmana. Després del correfoc a la Pineda, el Ball de Diables i el Ball de Diables Infantil participaran al Seguici Tradicional de Vila-seca (29 de juliol). 

A més, per primera vegada la Festa Major tindrà un correfoc infantil, el divendres 3 d’agost, i un altre gran, com és tradició per tancar la festa el diumenge 5 d’agost.

Darrera modificació elDimecres, 25 Juliol 2018 14:47

L'últim de Iván Alcalá

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.