Menu
RSS

unnamed

Desarticulen un clan familiar que traficava amb marihuana des de Vila-seca

Desarticulen un clan familiar que traficava amb marihuana des de Vila-seca

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 28 d'agost a Reus i Vila-seca sis persones acusades de traficar amb marihuana des de dues naus situades a Vila-seca. Es tracta de quatre homes i dues dones, d'entre 20 i 49 anys. Tres de les persones detingudes tenen nacionalitat holandesa, dues més són poloneses i l'última és irlandesa.

La investigació es va iniciar el març del 2017, quan els Mossos van localitzar tres quilograms de cabdells de marihuana i material per al seu cultiu en un pis de Castellvell del Camp arran d'un incident en què es van veure involucrats dos dels detinguts, un matrimoni holandès propietari d'una botiga de llavors d'aquesta planta a Vila-seca.

La policia sospitava que el matrimoni venia material per cultivar aquestes plantes, que després contactava amb alguns dels seus clients, que les conreaven a casa, i que els compraven la collita. D'aquesta manera evitaven assumir el procés de creixement.

Segons els Mossos, els detinguts, membres d'un clan familiar, i dos treballadors, entregaven quanties d'entre 2.500 i 3.000 euros als clients que els subministraven les plantes. Tot seguit, les emmagatzemaven en una nau annexa a la botiga fins que les distribuïen a Holanda.

La fase final de la investigació es va desencadenar el 28 d'agost en un control policial a Reus on van ser detinguts un dels fills del matrimoni i la seva dona. En l'escorcoll al vehicle se'ls van comissar nou quilograms de marihuana envasada al buit. Immediatament, els Mossos es van desplaçar a la nau de Vila-seca on van detenir els quatre integrants restants del grup just quan sortien de la botiga amb 9.000 euros en efectiu.

El 29 d'agost, el Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona va ordenar una entrada i registre a les dues naus de Vila-seca. Els Mossos indiquen que en l'escorcoll es van localitzar bosses amb restes de marihuana per al seu empaquetatge, material informàtic i documentació diversa.

L'endemà, també per ordres del jutjat, es va fer entrada i registre de dos dels domicilis dels detinguts, concretament, a Alcover i a Reus, on es van comissar 9 cabdells de marihuana en bosses, 117 plantes en una habitació, una arma de foc detonadora, dues defenses extensibles, una defensa elèctrica, diverses joies, material per al cultiu de marihuana, una màquina per comptar diners i 17.000 euros en efectiu.

Els Mossos consideren els detinguts presumptes autors de delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal. També hi ha una persona investigada pels mateixos delictes. Els detinguts van passar al Jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona el 31 d'agost i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web