Menu
RSS

unnamed

Vila-seca demanarà l'opinió de la ciutadania sobre cinc grans projectes

Aquests dies s'estan enllestint els treballs de jardineria a l'exterior del Castell. Aquests dies s'estan enllestint els treballs de jardineria a l'exterior del Castell.

El pla director d'equipaments esportius, la nova línia de transport interurbà, la transformació del Celler Noucentista, la continuació del Raval de la Mar fins a la Plana i les actuacions al frontal marítim de la Pineda. Aquests són els cinc grans projectes que l'Ajuntament de Vila-seca presentarà properament a la ciutadania per tal de recollir les seves impressions i obrir un procés de participació.

Ho farà amb una exposició al Castell que tindrà lloc abans que acabi l'any i que servirà també per donar a conèixer als veïns i veïnes la remodelació d'aquest edifici històric, propietat de l'Ajuntament des de l'any 2005. Durant diversos dies, la ciutadania podrà apropar-se a conèixer en profunditat aquestes propostes d'inversió i fer les seves aportacions.

"Volem sentir la veu de la gent en relació a uns projectes que suposen un pas molt gran cap al futur. El nostre objectiu és minimitzar possibles disfuncions amb la visió que tingui la ciutadania d'aquests futurs espais", ha explicat aquest dilluns l'alcalde, Josep Poblet, en una roda de premsa on ha fet balanç de les inversions al municipi per aquest 2018.

En total, la inversió pública a Vila-seca ascendirà enguany fins als 4,2 milions d'euros, amb un seguit d'actuacions als tres nuclis de població que ja estan finalitzades, en marxa, o que s'executaran properament. Poblet ha declarat que "del nostre pla de mandat ja hem executat el 64% de les accions previstes quan encara manca el darrer any. El 26% es troben en execució i el 10% en tràmit".

La previsió, ha dit el batlle, "és arribar a final de mandat amb el 95% del pla de govern completat. L'altre 5% són els projectes que transcendeixen en el temps aquests quatre anys". És el cas dels cinc projectes que es presentaran en aquestes jornades participatives que es faran al Castell, que es troba en la recta final de la seva transformació amb els treballs de jardineria que es duen a terme aquests dies.

Per una banda, l'Ajuntament està elaborant el pla director que ha de servir per transformar la zona esportiva de l'Estadi Municipal amb una modernització en profunditat de cara al futur. Aquest pla comptarà amb les aportacions de les entitats esportives de Vila-seca i ara també amb les idees que puguin sorgir de la resta de la ciutadania.

Pel que fa a la línia d'autobús que ha d'unir els tres nuclis de població, Poblet ha afirmat que l'acord amb la Generalitat ja és complet i que ara cal definir trajectes i parades amb l'ajuda de les aportacions dels futurs usuaris.

Les actuacions al frontal marítim de la Pineda inclouen la urbanització dels 300 metres finals del Raval de la Mar per fer-lo arribar a peu de platja; la construcció del dic dels Prats per part del Port de Tarragona, que servirà en el futur com a terminal de creuers; i l'ampliació del passeig marítim per connectar-lo amb la zona dels Prats.

Els altres projectes urbanístics que es faran públics són el futur vial urbà que ha d'enllaçar Vila-seca amb la Plana, i que pròximament comptarà ja amb el nou pont sobre el Corredor Mediterrani que està construint Foment; i la conversió de l'antic Celler de la Cooperativa en un espai cultural, amb una inversió d'entre 6 i 7 milions d'euros, dels quals dos arribaran d'una subvenció europea.

Abans de tot això, però, es posaran en servei les noves obres que han vist la llum recentment, com ara els nous aparcaments pavimentats a la zona de la Canaleta i el Parc d'Austràlia. Dos espais que han dotat el municipi de gairebé 150 noves places gratuïtes després d'una inversió d'uns 330.000 euros. En ambdós casos, les obres ja estan finalitzades i només manca l'entrega per part de la constructora, que està prevista per la setmana vinent.

Altres inversions que s'han enllestit aquest any són, per exemple, la construcció del parc caní, que també obrirà en els propers dies, la il·luminació de la rotonda de l'A-7 cap al Raval de la Mar o la renovació de diversos carrers a la Pineda. La regeneració de la platja, amb l'aportació de 100.000 m3 de sorra per part de l'Autoritat Portuària, ha suposat una inversió de gairebé mig milió d'euros.

Una de les actuacions que s'iniciaran en els pròxims mesos i que comptarà amb un desemborsament més important és la millora i ampliació dels parcs infantils del municipi. Es tracta d'un paquet d'obres amb un cost de més de 550.000 euros que servirà per renovar els jocs infantils dels parcs dels Aragalls, l'Hort del Pep, la Formiga, el Pati del Colomí, la Rambla de Catalunya i les Illes.

Altres treballs que s'iniciaran de forma imminent, segons ha informat el consistori, són la millora urbana del carrer de Sant Jordi (319.778€), la construcció de la passera de vianants per sota del pont del ferrocarril a l'avinguda de Ramon d'Olzina (133.455€), els acabats interiors del Castell i la vorera que l'envoltarà (168.000€), la segona fase d'eliminació de barreres arquitectòniques (150.449€) o la instal·lació de càmeres de videovigilància al Campus Educatiu i Esportiu i el Castell (134.925).

Darrera modificació elDilluns, 17 Setembre 2018 14:17

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web