Menu
RSS

unnamed

La Mare de Déu de la Pineda torna aquest diumenge a l'església de Sant Esteve

La Mare de Déu de la Pineda torna aquest diumenge a l'església de Sant Esteve

Aquest dilluns s'ha presentat la programació de la VI Portada de la Mare de Déu de la Pineda, que organitzen cada cinc anys la Parròquia de Sant Esteve i l’Associació Amics del Santuari de la Pineda, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-seca i la Diputació. La imatge de la patrona arribarà aquest diumenge, 2 de desembre, a l'església de Sant Esteve, on hi romandrà fins al dissabte.

“Es tracta d’una festa que demostra la vitalitat social i la fidelitat a les tradicions per part dels vila-secans”, ha destacat l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet. La Portada de la Mare de Déu, anomenada Festa Quinquennal “se celebra regularment des de l’any 1993, cada cinc anys” ha explicat el president dels Amics del Santuari de la Mare de Déu de la Pineda, Jaume Rovira.

La festa començarà el diumenge 2 de desembre, quan es durà a terme la rebuda de la imatge de la Mare de Déu a la plaça dels Països Catalans, des d’on començarà la processió amb fanalets cap a l’església, pel carrer de la Verge de la Pineda, acompanyats pel seguici festiu.

Una de les novetats d'aquest any és que “serà el primer que la Portada de la Mare de Déu de la Pineda comptarà amb el seu propi estendard”, tal i com ha anunciat la comissària dels actes, M. Àngels Ponce. Aquest estandard, que comptarà amb quatre cordons per ser transportat, ha estat elaborat al taller de la Fina Roigé.

En arribar a la plaça de l’Església, l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina oferirà el seu ball i, a continuació, s’entrarà la imatge a l’Església Parroquial de Sant Esteve, mentre el Cor Nova Unió cantarà la sardana 'Mare de Déu de la Pineda'. L’alcalde donarà unes paraules de benvinguda i diverses entitats faran la seva ofrena floral. El mateix dia a les 18.45 h es durà a terme la celebració litúrgica presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol.

“Volem fomentar la devoció a la Mare de Déu, una devoció de quilòmetre 0 que faci créixer la cohesió de la societat, perquè sempre ens agrada saber d’on venim” ha afirmat el rector de la Parròquia, Jordi Vila. En aquest sentit, durant la setmana, hi haurà la celebració de diverses misses, algunes especialment dedicades a col·lectius com ara els infants o els malalts, “les quals seran celebrades per antics rectors de l’església parroquial i rectors nascuts a Vila-seca i comptaran cada dia amb la participació d’una agrupació coral” ha explicat el rector.

El dilluns 3 de desembre a les 20.45 h tindrà lloc la recepció a les Pinedes a la Casa Consistorial per part de l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, el qual ha afirmat que n’hi ha un total de 57, 37 que viuen al municipi i 20 que viuen fora. A l’endemà a les 13.00h hi haurà la pregària de súplica a la Mare de Déu, a càrrec de l’Església Ortodoxa Russa de Tarragona.

Els Cantaires de la Pineda s’encarregaran de la part musical de la missa amb els malalts a les 17.30 h i a l’endemà, el dimecres 5 de desembre, ho farà la Schola Gregoriana de Catalunya a la missa de les 8 de la tarda. El dijous 6 de desembre a les 12 del migdia, tindrà lloc una ofrena musical amb interpretació de cants marians en homenatge a Santa Maria de la Pineda i a les 8 de la tarda, se celebrarà l’Eucaristia amb el cor de la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia.

Per últim, la imatge de la Mare de Déu tornarà al Santuari el dissabte 8 de desembre a les 10.45 h i, en arribar al Santuari, cap a les 12 del migdia, se celebrarà l’Eucaristia. Tothom que ho desitgi podrà tornar a Vila-seca, fins a la plaça dels Països Catalans, amb el servei d’autobús gratuït que sortirà des del Santuari.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web