Menu
RSS

unnamed

El Cavall Alat de Vila-seca ja balla

El Cavall Alat de Vila-seca ja balla

La cercavila del seguici festiu de Vila-seca va tenir aquest diumenge un protagonista molt especial. Per primera vegada, el Cavall Alat que ha dissenyat el ferrer del poble, Antoni Mas, va sortir al carrer. Ho va fer davant d'una gran expectació de veïns i veïnes que van presenciar el seu bateig a les portes del Castell de Vila-seca.

Un cor amb l'escut de Vila-seca que li van col·locar un nen de cada escola del municipi va servir per donar vida al nou element festiu, que neix impulsat per l'Ajuntament de Vila-seca i sense tenir cap entitat vinculada. En la seva primera ballada, el Cavall Alat va estar portat per un grup de voluntaris, entre els quals es trobaven els regidors del govern municipal Pere Segura i Josep Toquero.

L'acte de presentació del Cavall Alat va comptar amb la presència de la resta de colles del seguici vila-secà, el Ball de Diables de Vila-seca, la Colla Gegantera i Grallers de Vila-seca, la Cobla dels Ministrers del Comú, l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina, els Trabucaires del Comú, els Xiquets de Vila-seca i la Txaranga Band Tocats que va posar la música a l'acte.

A més, la celebració va comptar amb la presència extraordinària de l’Àliga de Tarragona i del Lleó de Reus com un reconeixement a l’Antoni Mas, creador de l'Àliga i l'Aligueta de Tarragona, així com de la corona del Lleó reusenc. Els alcaldes d'ambdues ciutats també van acompanyar la corporació municipal en aquest acte solemne.

La cercavila va sortir del Castell i va arribar fins a la plaça de l'Església a través dels carrers del Comte de Sicart i Major. Allà tots els elements van compartir una darrera actuació amb un espectacle pirotècnic com a sorpresa final. 

La roba pels portadors del Cavall Alat l’ha confeccionat la vila-secana Mar Altadill, de la botiga Marabú. El professor del Conservatori Antoni Alburquerque s’ha encarregat de l’acompanyament musical, mentre que el reusenc Marià Gil ha fet la coreografia del nou element.

Després de la seva estrena oficial, l’Ajuntament pretén presentar el nou element a les diferents escoles del municipi i el deixarà exposat a l’edifici consistorial.

Darrera modificació elDilluns, 21 Gener 2019 20:43

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web