Menu
RSS

unnamed

Denuncien l'aparició de milions d'esferes de plàstic a la platja de la Pineda

Denuncien l'aparició de milions d'esferes de plàstic a la platja de la Pineda

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha denunciat l'aparició de milions d'esferes de polietilè a la platja de la Pineda arran dels darrers temporals marins. Els comuns manifesten que aquest fet ja es va denunciar davant l'Ajuntament al febrer de 2017 i lamenen que aleshores no es prenguessin mesures "per detectar l'origen i evitar que torni a succeir".

Els Comuns han demanat una investigació i que es depurin responsabilitats d'aquest abocament. Assenyalen que aquestes esferes podrien ser la matèria primera bàsica que s'utilitza en les fàbriques de plàstic i alerten de que són "altament tòxics". "Arribarien als mars des de fàbriques de plàstic o fins i tot en caure des del transport per mar o carretera", apunten.

Mare Terra Fundació Mediterrània va respondre a la crida feta per la formació vila-secana divendres passat i va traslladar a la platja dos dels seus tècnics ambientals per estudiar la situació. Des de la fundació s'ha catalogat la circumstància com a "molt greu" i alerta que aquestes esferes de plàstic "són molt perjudicials per al medi ambient i de manera especial per als animals marins".

Divendres passat, Mare Terra Fundació Mediterrània prenia mesures i denunciava els fets al Servei de Protecció de la Natura (Seprona), als Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a Tarragona, al Departament de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona i a l’Ajuntament de Vila-seca perquè estudiïn aquest succés.

Concretament, a la denúncia es demana que "es portin a terme les investigacions necessàries per tal d’establir el focus emissor i que s’estableixin les mesures pertinents per tal de minimitzar els seus efectes", així com "que s’investigui quina ha estat l’entitat causant d’aquest abocament i que s’actuï en concordança a la llei". També s’ha sol·licitat que s’activi el Camcat, que és el pla d'emergències per fer front a situacions de contaminació de les aigües marines. 

Tanmateix, Mediterrània afirma que té constància que aquesta no és la primera vegada que es produeixen episodis d’aquest tipus i es compromet a vigilar la platja de manera periòdica mentre es resolen les denúncies. D'altra banda, el president de la fundació, Ángel Juárez, ha parlat amb diversos responsables d’empreses del sector químic per tractar d’esbrinar l’origen i el grau de toxicitat de les boles de polietilè, i aquests s’han compromès a donar una resposta al més aviat possible.

Des de Mediterrània també es demana que la platja es netegi amb la màxima celeritat, i que les despeses de la neteja siguin sufragades pels responsables del que cataloga com a "accident mediambiental".

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web