Menu
RSS

unnamed

El vessament de boles de plàstic arriba a l'espai protegit dels Prats

El vessament de boles de plàstic arriba a l'espai protegit dels Prats

Gairebé un mes després que el grup municipal de Vila-seca en Comú denunciés la seva aparició, les boles de polietilè vessades a la platja de la Pineda ja s'han detectat a l'espai natural protegit dels Prats, a l'extrem nord del terme a tocar de les instal·lacions del Port de Tarragona. 

"Durant tot aquest temps la situació no s’ha solucionat i la cosa ha anat a pitjor", segons denuncia l'entitat ecologista Mare Terra Fundació Mediterrània, que recorda que Els Prats està catalogat com a espai de protecció dins de la Xarxa Natura 2000 juntament amb la Sèquia Major.

"En aquest espai hi ha presència d’espècies de flora i fauna dels annexos II i IV de la Directiva Hàbitats, per la qual cosa és una zona important per a la conservació de la fauna del territori", apunta l'entitat tarragonina, que assegura que ja s’ha posat en contacte amb el Seprona, amb el Port de Tarragona i amb diversos representants del sector petroquímic per informar-los de la situació. 

Al mateix temps, Mediterrània critica "la inacció" per part de les autoritats a l'hora de recollir les boles i considera que "el problema és molt més greu" pel medi ambient. Aquest dimecres, després de la denúncia feta per part de l'entitat, els serveis de neteja es trobaven als Prats.

"El full de ruta és senzill: recollir les boles del litoral, fer una investigació per esbrinar qui ha estat el responsable de l’abocament, informar sobre les possibles afectacions que el succés hagi tingut al medi ambient i a la salut de les persones, i que els culpables paguin pel que hagin fet", exposa el president de l'entitat, Ángel Juárez.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ja va iniciar una investigació després de la primera aparició de les esferes. Aleshores, l'ACA apuntava que probablement aquests plàstics provenien de la càrrega i descàrrega dels vaixells que arriben al Port.

Ara, En Comú Podem, a instàncies de Vila-seca en Comú, ha portat l'assumpte al Parlament i ha demanat a la conselleria de Medi Ambient que estudiï la repercussió mediambiental i el grau de toxicitat de les boles de polietilè aparegudes al litoral de la Pineda.

Darrera modificació elDimecres, 20 Febrer 2019 14:52

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web