Menu
RSS

unnamed

Els tres alcaldes presenten el Carretera i Manta en el seu 20è aniversari

Els alcaldes i regidors de Joventut dels tres municipis, després de la roda de premsa celebrada a Aquopolis la Pineda. Els alcaldes i regidors de Joventut dels tres municipis, després de la roda de premsa celebrada a Aquopolis la Pineda.

Els alcaldes de Cambrils, Salou i Vila-seca ha presentat aquest dimecres a la Pineda la nova edició del programa per a joves Carretera i Manta. Un programa que va néixer l'any 1999 i que enguany celebrarà la seva 21a edició amb 14 propostes de formació i lleure que es faran des d'aquest mes de febrer fins al novembre. 

Tot i que el primer conveni entre els tres municipis l'any 2001, el batlle de Vila-seca, Josep Poblet, ha recordat que el programa va començar a tenir forma dos anys abans, sempre organitzat per part dels tres ajuntaments, "que van emprendre un camí en comú, i van iniciar una activitat fomentadora de civisme i cohesió entre els joves del territori".

Poblet, que deixarà la política el pròxim estiu, ha recordat "amb un punt de nostàlgia" els altres alcaldes i regidors de joventut que han fet possible el Carretera i Manta en els seus 20 anys de vida. Ha augurat, a més, que "els tres ajuntaments seguiran fent coses junts en el futur com a síntoma de democràcia plena".

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha afirmat que "l'èxit de la suma és indiscutible" i ha posat el programa per a joves com a exemple d'èxit al territori. A més, el batlle ha remarcat "la millora contínua del programa i la seva adaptació al moment que vivim, fent especial incidència en la formació per tal que els joves puguin inserir-se al mercat de treball o consolidar la feina que ja tenen".

Per la seva banda, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha apuntat com a claus del programa 2019 la seva consolidació i la participació ciutadana. En aquest sentit, ha afirmat que els ajuntaments posen a disposició les eines, "però el programa el confeccionen els joves, gràcies a la seva participació i la suma d’esforços i sinergies dels tres ajuntaments".

El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Vila-seca, Francisco Almazán, ha repassat algunes de les xifres de la història del Carretera i Manta, de les quals destaquen el total de 18.000 joves que han participat en el programa i les més de 600 activitats organitzades. Enguany es beneficiaran del programa uns 800 nois i noies de les tres localitats.

Per consultar el programa i els detalls de cada activitat es pot fer entrant a la pàgina web oficial del programa carreteraimanta.cat o a través de les xarxes socials del programa. A través de la web es pot realitzar una reserva prèvia de les places. Tot i que les reserves s'han de formalitzar encara de forma presencial als punts d'informació juvenil, ja s'està treballant perquè es pugui fer per internet.

Darrera modificació elDimecres, 20 Febrer 2019 15:08

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web