Menu
RSS

unnamed

Aquest dimarts, primera prova de l'any de les sirenes de risc químic

Aquest dimarts, primera prova de l'any de les sirenes de risc químic

Aquest dimarts 9 d’abril tindrà lloc la primera prova de sirenes de l'any del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT de Protecció Civil de la Generalitat.

Aquest simulacre, que es fa a tot Catalunya, té per objectiu analitzar l’efectivitat del so i cobertura de les sirenes de la xarxa d’alarmes que serveixen per alertar la població en cas d’accident químic. Al llarg del matí, s’activaran seqüencialment 83 sirenes d’avís de risc químic ubicades en 37 municipis catalans.

L'activació en alerta de les sirenes al Polígon Sud Tarragona començarà a les 11.40 hores. Deu minuts més tard, s'activaran les sirenes en fi d’alerta. Cal recordar que cinc de les sirenes que es posaran a prova avui estan situades a Vila-seca: dues a la Pineda (Aquópolis i Escola Cal·lípolis), una al Colomí (Escola Sant Bernat), una a La Formiga (Escola Mestral) i una altra a Les Illes (Institut Vila-seca). Salou, per la seva banda, compta amb dues sirenes, ubicades a la urbanització Mirador i a Cova Mar. 

Aquesta prova, que es realitza dos cops l’any, serveix per comprovar el funcionament de les sirenes (si sonen bé i la zona en que es pot escoltar bé el so, ja que pot variar en funció del vent i altres factors) i també per familiaritzar a la ciutadania amb el so d’avís de risc químic i els consells a seguir en cas d’accident real.
 
L’alarma (so d’alerta) consta de tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so de final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.
 

Si us trobeu dins un edifici potser no sentireu el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l’exterior dels edificis. En aquest cas, us podeu assabentar a través de l’aplicació per al mòbil de Protecció Civil gencat.mobi/pcivil, de les xarxes socials (@emergenciescat), dels mitjans de comunicació, etc.

A més, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil enviarà un SMS a les persones sordes de Catalunya que viuen en zona de risc químic amb la finalitat d’ajustar els avisos a la seva discapacitat.

En cas d’accident químic, Protecció Civil recorda que la mesura de protecció més segura és confinar-se a l’edifici més proper i quedar-s’hi fins a la finalització de l’avís, tancant portes i finestres i apagant la ventilació, en cas que estigués engegada, per evitar l’entrada de possibles gasos tòxics. 
 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web