Menu
RSS

unnamed

Un dels guàrdia civils de l'1-O a Vila-seca va resultar ferit per un altre agent

Un dels guàrdia civils de l'1-O a Vila-seca va resultar ferit per un altre agent

Vila-seca ha aparegut esmentada per primera vegada durant el judici del Procés que es celebra al Tribunal Suprem en la declaració d'un dels nou guàrdia civils citats aquest dimarts. En concret, l'agent ha afirmat que va resultar ferit durant l'actuació al Centre Cívic de la Formiga, "per una acció fortuïta d'un company".

Aquest guàrdia civil (TIP W79506I) ha relatat que durant l'1 d'Octubre no anava uniformat i que era l'encarregat d'emportar-se les urnes i paperetes requisades als diferents col·legis. Les preguntes del fiscal Javier Zaragoza s'han centrat en l'actuació a l'Institut Antoni Ballester de Mont-roig del Camp, però l'agent ha afirmat que no va ser aquí on va resultar ferit.

Qüestionat per la seva actuació a Vila-seca, on la Guàrdia Civil va intervenir les paperetes i les urnes de votació disposades al Centre Cívic de la Formiga, l'agent ha assegurat que va resultar-hi lesionat. El fiscal li ha preguntat en quines circumstàncies i l'agent ha explicat que va ser "per una acció fortuïta d'un company".

La sessió d'aquest dimarts al Suprem s'ha centrat en els testimonis d'agents que van actuar al referèndum i com van viure els incidents amb els votants. En aquest sentit, dos guàrdies civils han assegurat que van estar cinc mesos de baixa per lesions en el dit d'una mà durant les seves actuacions en l'1-O, un a Vilabella i l'altre a Mont-roig del Camp.

Sobre l'actuació a Mont-roig, un altre guàrdia civil (TIP L57753N) ha explicat que els agents que van actuar allà van llançar un esprai als concentrats amb l'objectiu d'"evitar mals majors" i que té una motivació "més dissuasiu que una altra cosa". A més, ha defensat que aquest esprai és una dotació "unipersonal" que té cada agent i cadascun decideix quin "ús reglamentari" en fa.

El membre de la Benemèrita ha explicat que els concentrats tenien una actitud "hostil i provocativa", amb "insults" i consignes com 'Fora d'aquí', 'No passaran' i 'Feixistes', "impedien" l'accés al col·legi. "Donaven puntades de peu i movien la tanca", ha assegurat. Tot i que ha dit que en el moment de l'entrada al col·legi hi va haver un "petit tumult" amb "cops a discreció", ha afegit que els que estaven a dins van tenir una actitud "passiva".

D'altra banda, un caporal que va participar en l'actuació al pavelló de Sant Carles de la Ràpita ha relatat que un grup de concentrats van llançar "pedres" a vehicles de la Guàrdia Civil quan la comitiva ja marxava de la zona, i que va patir una "petita ferida" pel llançament d'una moneda que li va impactar "a prop de l'ull dret".

Darrera modificació elDimarts, 09 abril 2019 13:56

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web