Menu
RSS

unnamed

Repsol instal·la nous punts per mesurar la qualitat de l'aire a la Pineda

Repsol instal·la nous punts per mesurar la qualitat de l'aire a la Pineda

Repsol ha estès en el que va d’any els mesurament de la qualitat de l’aire al Polígon Sud de Tarragona amb l’objectiu de cobrir integralment tot el territori on porta a terme la seva activitat.

Un cop analitzats els resultats de l’experiència pilot de mesuraments que es va impulsar el 2018 al polígon nord, la companyia ha decidit estendre el model a la banda sud, després de la trobada que varen mantenir fa unes setmanes els alcaldes del Camp de Tarragona amb el president de la companyia.

Arran d'aquesta mesura, Vila-seca gaudirà d’un model de control de l’aire similar al del polígon nord gràcies als nous punts de mesurament instal·lats a la Pineda.

Una acció que també s'ha estès a la Canonja i els barris del Serrallo, Torreforta, Camp Clar i Bonavista i se sumen als que ja formen part de l’Informe-Observatori de la Qualitat de l’Aire, que recull i analitza els components orgànics volàtils al Camp de Tarragona, des del 2018. En total enguany s’han instal·lat 26 punts de mesurament a 13 poblacions.

Amb aquesta ampliació, Repsol vol tenir monitoritzats els components de l’aire en els municipis de tot l’àmbit del Camp de Tarragona. Es tracta, informa la companyia, d’un pas més cap a un model de transparència amb la ciutadania i de col·laboració amb les administracions del territori per garantir un major coneixement i una posterior millor gestió de les emissions de compostos orgànics volàtils.

El director del Complex Industrial de Repsol, Josep Francesc Font, ha destacat el pas endavant en la voluntat de transparència de l’empresa: “No es tracta només de complir amb les exigències de la normativa ambiental, es tracta de ser autoexigents i tenir absolutament monitoritzat el nostre entorn més proper”.

Font ha afegit que “el compromís de la companyia amb el Camp de Tarragona no és reflecteix només en la creació de riquesa i llocs de treball, sinó també en reduir al mínim possible l’impacte ambiental de les activitats”.

El mètode que utilitza Repsol per mesurar els components orgànics volàtils i determinar la bona qualitat de l’aire del Camp de Tarragona ha estat recentment validat per la revista Science of the Total Environment. El mètode d’avaluació ha estat creat per científics de la Universitat Rovira i Virgili i d’EURECAT.

Darrera modificació elDimecres, 12 Juny 2019 21:44

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web