Menu
RSS

unnamed

La vilasecana Ester Ventura, exdirectora financera d'Innova, es nega a declarar davant el jutge

L'exdirectora financera d'Innova, Ester Ventura, arribant als jutjats de Reus amb el seu advocat, Josep Maria Pou. L'exdirectora financera d'Innova, Ester Ventura, arribant als jutjats de Reus amb el seu advocat, Josep Maria Pou.

L'exdirectora financera d'Innova, Ester Ventura, i l'advocada Olga Vázquez s'han negat a declarar aquest divendres davant el jutjat d'instrucció número 1 de Reus com a imputades per un presumpte delicte de desobediència.

Els fets es remunten al 10 de febrer, quan totes dues haurien sortit pel pàrquing i no per la porta principal dels jutjats, desoint les indicacions expresses del jutge. Les imputades ja van aconseguir la recusació del magistrat del jutjat número 3 -que instrueix el cas Innova- i que l'afer quedés en mans del jutjat número 1. Ara, Ventura i Vázquez tornen a dilatar el procés presentant un recurs perquè sigui aquest magistrat qui practiqui de nou totes les diligències sobre aquest cas.

Arran del presumpte delicte de desobediència, el magistrat del jutjat d'instrucció número 3 de Reus va imputar a l'exdirectora financera d'Innova, Ester Ventura, i a l'advocada, Olga Vázquez -lletrada de l'exassessora jurídica del hòlding, Natalia Torrell-, per haver sortit presumptament sense autorització pel pàrquing dels jutjats reusencs el passat 10 de febrer amb l'objectiu d'esquivar els mitjans de comunicació que s'esperaven davant la porta principal de l'edifici.

En un auto, el magistrat va revelar que havia indicat a les imputades que l'única porta disponible d'accés als jutjats era la principal i que el pàrquing era una dependència privada. Malgrat això, i després d'escoltar la versió dels vigilants de seguretat, el jutge va afirmar que Ventura i la lletrada -que hauria actuat com a cooperadora necessària- van convèncer als vigilants perquè les acompanyessin fins a l'aparcament adduint que ja havien accedit als jutjats en cotxe.

Arran d'aquests fets, el magistrat les va citar a declarar el 25 de febrer. Totes dues, però, van sol·licitar la recusació del jutge en apreciar una possible pèrdua d'imparcialitat i l'Audiència de Tarragona va acabar acceptant la petició i va deixar el cas en mans del jutjat d'instrucció número 1. Per aquests fets, aquest segon jutjat les havia citat a declarar aquest mateix divendres, però Ventura i Vázquez s'han acollit al seu dret de no declarar a l'espera que es resolguin els recursos de reforma que han presentat per sol·licitar que sigui aquest jutge el qual practiqui altre cop totes les diligències.

Ventura està imputada per Innova i Shirota i és l'esposa del president de la Diputació, Josep Poblet

Ester Ventura va declarar el 10 de febrer com a imputada pels presumptes delictes d'estafa, blanqueig, apropiació indeguda, prevaricació, malversació de diners públics i falsedat documental dins la peça principal del cas Innova, en què s'investiga el pagament de presumptes factures sense justificar per valor de més de 720.000 euros a l'exdirector general del CatSalut, Carles Manté, com a assessor d'Innova, quan Josep Prat n'era el director general.

A més, està imputada també pels presumptes delictes de prevaricació, malversació, contra l'administració pública, societari i omissió del deure de perseguir delictes dins la peça separada número 1 de les diligències del cas Innova. Aquesta peça, que està sota secret de sumari, investigaria la posada en marxa, gestió i posterior liquidació de l'empresa de capital mixt Shirota. Per aquest cas, Ventura ja va declarar davant el jutge el 20 de juny de l'any passat.

Es dóna el cas que Ester Ventura és l'esposa del president de la Diputació de Tarragona, alcalde de Vila-seca i dirigent territorial de CiU, Josep Poblet, el qual ha estat imputat recentment pel jutjat d'instrucció número 3 en la peça separada número 8 del cas Innova pels presumptes delictes de blanqueig de capitals, prevaricació, malversació de cabals públics, falsedat documental i omissió del deure de perseguir delictes. El jutge estaria investigant presumptes irregularitats en la construcció del nou CAP de Vila-seca, inaugurat l'any 2012, motiu pel qual ha imputat també a sis regidors del seu govern. 

Darrera modificació elDissabte, 12 abril 2014 19:38

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web