Menu
RSS

unnamed

Vila-seca, punt de trobada per a més de 600 monitors

Vila-seca, punt de trobada per a més de 600 monitors

Més de 600 monitors i monitores d’esplais d’arreu de Catalunya es donaran cita a Vila-seca avui i demà en una trobada que té per objectiu reivindicar i aprofundir en la tasca educativa dels esplais.

Es tracta de Monifesta’t, un acte que organitza cada tres anys Esplais Catalans (Esplac), una associació d’esplais que es defineix com laica i progressista i que treballa des del voluntariat per a la transformació social, mitjançant l’educació en drets dels infants. 

La Monifesta’t es planteja com un moment important en la consciència col·lectiva del conjunt de monitors i monitores dels esplais i com un espai on poder aprendre, en el sentit més ampli de la paraula, “no només tècniques i coneixements, sinó també saber aprendre de l’experiència del company o companya i contagiar-nos l’alegria que ens ha d’acompanyar per aconseguir l’objectiu de ser una mica més feliços, per poder fer més feliços als altres”, asseguren des de l’organització. Entre els esdeveniments que han preparat s’inclouen taules de debat i tallers de formació, així com activitats d’oci com un concert, gincames o una sessió d’aeròbic.

La Monifesta’t 2014 girarà al voltant del procés de revisió del Projecte Educatiu dels esplais i la reivindicació del paper dels monitors i monitores com a educadors. Per aquest motiu, els organitzadors han programat una acció per donar visibilitat i explicar a la ciutadania què fan, qui són i com són els monitors i monitores d’Esplais Catalans. L’acció tindrà lloc diumenge 27, a les 13 hores, a la Rambla de Catalunya.

Totes les persones que formen part d’Esplais Catalans participen en el disseny, la preparació i el desenvolupament de la Monifesta’t, amb especial protagonisme dels monitors i monitores de Vila-seca i el seu entorn. 

“Volem que sigui un esdeveniment fet entre tots i totes, que tothom s’hi senti part i hi participi activament” conclouen des d’Esplac. Actualment l’associació la formen 107 esplais situats en 64 poblacions catalanes, agrupant a 6200 infants i a 1500 monitors i monitores.

Darrera modificació elDissabte, 26 abril 2014 10:12

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web