Menu
RSS

unnamed

La pagesia de proximitat es cita cada divendres a La Pineda

La pagesia de proximitat es cita cada divendres a La Pineda

Unió de Pagesos ha posat en marxa a La Pineda un nou mercat Terra Pagesa de venda directa de productes agraris de la pagesia, que estarà obert cada divendres, entre les vuit del matí i les dues de la tarda, al mercadet setmanal que es celebra a l’aparcament annex a Aquopolis.

Es tracta del segon mercat d’aquest tipus que engega el sindicat agrari a les nostres comarques, amb presència també al mercat del Fòrum de Tarragona, cada dimecres. La fruita i la verdura de temporada, la fruita seca i el vi són els principals productes que posen a la venda els pagesos a La Pineda.
Terra Pagesa és una iniciativa d’àmbit nacional que identifica els productes agraris com a provinents directament de les explotacions catalanes, amb el valor afegit de la proximitat i la qualitat. La marca Terra Pagesa identifica la comercialització directa amb els productes agraris conreats i criats per la pagesia de Catalunya i que, pel fet de provenir de finques i granges dels voltants, minimitzen les emissions de carboni en el transport. Un dels avantatges d’aquests circuits és la moderació dels preus en la zona en què operen.
En el cas de Vila-seca, el mercat de Terra Pagesa està impulsat per la Societat Agrària ‘Ve del tros 9’ creada per un grup de pagesos i pageses procedents del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre adherits al projecte.
Des de Unió de Pagesos es mostren molt satisfets per poder haver portat aquesta iniciativa a La Pineda i apunten que el que volen és “ajudar als productors a donar una sortida directa a la seva producció”. Pel que fa al funcionament del mercat, des del sindicat expliquen que “cadascú té la seva explotació, però a l’hora de fer la venda directa, posen en comú la producció i la feina de vendre. Són els mateixos pagesos els que porten la parada al mercat”.
Reduir les baules de la cadena de subministrament, és a dir, la venda de producció pròpia sense intermediaris, és un dels objectius de Terra Pagesa, ja que la llei de comerç catalana permet la venda directa en espais públics amb la preceptiva autorització dels ajuntaments. A més, Terra Pagesa garanteix que tots els productes comercialitzats compleixen les normes europees de producció, transformació i comercialització, així com les de sanitat i seguretat alimentària.
A més de la venda a mercats, Terra Pagesa posa a l’abast dels consumidors altres circuits de comercialització directa com són punts de venda concrets, venda directa en la pròpia explotació i venda directa a domicili. Aquestes modalitats incorporen tant les ofertes als consumidors com als col·lectius (cooperatives de consumidors, hoteleria, restauració, hospitals...)

Darrera modificació elDijous, 01 Maig 2014 12:51

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web